Om/ About

Mitt namn är Cathrin Wållgren Olsson, född och uppvuxen i Lerum strax utanför Göteborg och är idag bosatt i Lund med man, barn och hund.

Som certifierad yogalärare, gruppträningsinstruktör, löparcoach och personlig tränare med en akademisk magisterexamen i bagaget, driver jag idag företaget Yogafitforlife i Skåne.

Mitt intresse för hälsa och träning väcktes redan i unga år, med början i friidrottens- och lagsporternas värld, för att sen inriktas alltmer åt långdistanslöpning, crosstraining och inte minst, yoga.

År 2006 bestämde jag mig för att försöka kombinera mitt stora intresse för hälsa och träning med en professionell karriär. Jag gjorde slag i saken och utbildade mig till personlig tränare, vilket jag jobbade som på en av Canadas största fitnesskedjor, Goodlife Fitness, under några år. Utöver den personliga träningen anordnade jag även utomhusträning i form av löparkurser och s.k. bootcamps, dvs relativt fysiskt utmanande gruppträningspass. Under dessa år utgjordes min egen träning nästan uteslutande av löpträning och jag sprang en mängd olika lopp, mestadels halvmarathons. Jag fullkomligt älskade det, trots att jag inte utvecklades nämnvärt utan sprang ungefär på samma tid, lopp efter lopp. Jag tappade t.o.m. lite muskelmassa och fick ofta sträckningsskador. Jag visste någonstans att hur mycket jag än älskade att springa, saknade jag några moment i mina träningsrutiner- mer styrka, flexibilitet, uthållighetsträning och mental fokus. Yogan attraherade mig därför alltmer och jag såg till att pricka in några Vinyasa yogapass i veckan på Power Yoga Canada, där jag även jobbade extra och fick därmed praktisera yoga obegränsat!

Jag fortsatte springa lopp, dock ej i samma omfattning som innan, men löpningen gick förvånansvärt bättre efter att jag vävde in yogan i mina rutiner. Intresset för yogan fortsatte och jag deltog i workshops och gick kurser i bl.a. Hatha yoga, Vinyasa yoga, Restorative- samt Acroyoga. Yoga kom att uppta en allt större del av mina tränings- och livsrutiner, precis som löpning alltid gjort.

Det jag idag vet, är att ju mer jag lärt mig och fördjupat mig inom yogans fantastiska, omfångsrika värld, ju mer inser jag att det finns så otroligt mycket mer att lära…  Att det inte bara handlar om att lära sig alla fysiska yogaposer, asanas, utan om så mycket mer. Att asanas kan ses som ett fysiskt redskap till att uppnå både yttre och inre styrka och fokus och därmed ökad förmåga att rofyllt leva och njuta av nuet med sig själv och andra. Själv försöker jag ofta kombinera den fysiska yogan med mer meditativa mindfulnessövningar- en ypperlig kombination som hjälper till att hantera livets utmaningar på ett bra vis.

År 2014 beslutade jag mig för att gå ett steg djupare. Jag tog mitt RYT (RegisteredYogaTeacher)-200Hr-Vinyasa yogalärarcertifikat, godkänt av Yoga Alliance, med Yogamaster Brooke Hamblet som driver Indigo Yoga i USA, starkt inspirerad av Baron Baptistes kraftfulla Power Vinyasa yoga. Sedan dess har jag deltagit i diverse workshops inom bl.a. Restorative- och Chakrayoga samt Barnyoga och Mindfulness.

Idag erbjuder Yogafitforlife yogakurser, workshops och eventpaket i olika former (men även annan typ av träning såsom funktionell träning, löpträning samt personlig träning) till skolor, företag, organisationer och privatpersoner. För mer info: cathrin@yogafitforlife.se

cathrin-bd